Nieuws

Clubkampioenschap 15: Verrassende puntendeling van Han Leppers

Geplaatst op 13-01-2007

Lange tijd leek het er op dat de lokale remisekoning Wim Sanders ook tegen titelhouder Wiel Okrogelnik weer een puntje aan zijn scorelijst voor het kampioenschap van Roermond zou kunnen bijvoegen. Leek, want een momentje van onachtzaamheid werd ijzeren Wim fataal. Ruim drie uur wist Sanders de koploper aan het bord te kluisteren en de partij ging een geljkwaardige eindspel in. Zo leek het tenminste. Totdat de logische opbouw voor een voor de hand liggende afwikkeling - een ruil - getemporiseerd werd door een combinatie naar de damlijn. Wim zag het gevaar niet, juister gezegd hij zag het wel, maar toen had hij zijn schijf al verplaatst naar die fatele plek. De bijna-nestor aarzelde geen moment, nam de dam en kon weinig later beide punten in ontvangst nemen. Voor Sanders de bizarre afsluiting van een hoopvol gespeelde partij.

De echte verrassing kwam gisteren in de partij tussen Jos Werson en Han Leppers. In het duel slaagde Werson er niet in zich een uitgangspositie te verwerven met enige kans op winst. Leppers liet zich van zijn kant ook niet verleiden tot het doen van opportunistische en dus risicovolle voortzettingen. Gevolg van een en ander was dat de partij rustig naar een puntendeling kabbelde, een resultaat waarmee de eerste jaarsdammer zielsgelukkig was.

Jeroen Huskens pakte toch wel verrassend een punt tegen Jac Hannen. De partij kende weinig schokkende momenten en de remise onderstreepte dit nog eens.

Leon Zeegers had betrekkelijk weing moeite met de snel schuivende welp Floris Aartsen. Djordi Suylen werd alsnog in de onderlinge competitie ingeroosterd. Hij mocht zijn debuut maken tegen Piet Snellens. In een veel te vlot gespeelde partij kreeg Piet de winst als het ware op een presenteerblaadje aangereikt.