Nieuws

Roermondse dammers actief in Brunssum

Geplaatst op 06-08-2023
Hits: 606


Peter Hernaamt en Joop Verstappen nemen op dit moment in Brunssum deel aan de 45e editie van het open damtoernooi dat heel toepasselijk de naam van de stad als blikvanger meedraagt.

Joop startte het toernooi met een superverrassing. Hij speelde een knappe partij tegen Rienk van Marle, een van de organisatoren van Nijmegen Open. Joop slaagde er in om een punt te pakken. De puntendeling die hij uit het vuur sleepte was voor de organisatoren van het toernooi aanleiding om hem uit te roepen tot speler van de dag.

Ook Peter Hernaamt bereikte een remise. Hij moest het opnemen tegen Harry Velraeds voorwaar niet de geringste in de Limburgse damwereld. Wellicht heeft onze clubgenoot ergens een sterkere voortzetting gemist waardoor Velraeds een nederlaag kon voorkomen.

Op de tweede wedstrijddag kwam Joop uit tegen Wouter Morssink, een van de grote kanshebbers voor de eindezege. Ook nu eindigde de partij in een remise, waarbij aangetekend mag worden dat Morssink het schijfvoordeel niet wist te verzilveren.

Hernaamt zegevierde over Aaron Blaya, een Belgische dammer uit de nabijheid van Kortrijk.

Ook in de derde ronde waren de Roermondse dammers goed op dreef. Verstappen kwam tot de volle winst tegen Gerrit Reitsma.

Peter Hernaamt deed uitstekende zaken tegen de Belgische dammer Hubert de Baetselier. De partij eindigde in een puntendeling.

Op eenderde van het toernooi staat Verstappen op de 10e plaats, Hernaamt op plek 13. Eén enkel weerstandspunt scheidt de twee clubgenoten van elkaar. Allebei hebben ze nu vier punten verzameld.

Er doen dit jaar 50 dammers mee aan het toernooi.

Zaterdag 12 augustus begint om 10 uur de slotronde. Op alle tussenliggende dagen beginnen de partijen om 12 uur stipt.